Υλικά
200 γρ. φακές
200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
200 γρ. οποιοδήποτε ζυμαρικό
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 δαφνόφυλλο
1 κ.σ. πελτέ
1 πράσο σε ροδέλες
1 καρότο σε ψιλά καρεδάκια
2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο
1 κ.γλ. οποιοδήποτε μίγμα μπαχαρικών
1 κ.γλ. ρίγανη
4 κ.σ. ξίδι ή μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να διαλυθεί.
Προσθέτουμε τις φακές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δαφνόφυλλο, το πράσο, το καρότο, το σέλινο και τον μαϊντανό και πάντα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το μπαχάρι, το μίγμα των μπαχαρικών και τον πελτέ και φέρνουμε δυο τρεις βόλτες.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε νερό να σκεπάζει τα υλικά μας, χαμηλώμουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε.
Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Ίσως στην πορεία χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε ζυμαρικό.
Πιο ωραίο αποτέλεσμα έχουν τα μακαρόνια ή κάθε μακρύ ζυμαρικό που θα το σπάσουμε σε χοντρά κομμάτια.
Αν μπλέξουμε διαφορετικά ζυμαρικά, θα γίνει ακόμα πιο νόστιμο!
Προσθέτουμε το ξίδι και τη ρίγανη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.