Υλικά
500 γρ. έτοιμο χωριάτικο φύλλο
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
½ συσκευασία ντοματάκι κονσέρβας περασμένο από το μούλτι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αβγό
200 γρ. βούτυρο λιωμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κοφτή κουταλιά από το βούτυρο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τον κιμά με το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την ντομάτα, προσθέτουμε ½ φλιτζ. νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τον κιμά για 15'-20', σκεπασμένο.
Μόλις μαγειρευτεί, τον κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και τον αφήνουμε να χλιάνει.
Προσθέτουμε στον κιμά τη φέτα, το κεφαλοτύρι και το αβγό και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Λιώνουμε σε μπρικάκι το βούτυρο. Κόβουμε κάθε χωριάτικο φύλλο σε 4 λωρίδες και το βουτυρώνουμε.
Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε λίγη γέμιση (1 κοφτή κ.σ.) και τυλίγουμε σε ρολό, διπλώνοντας πρώτα τις άκρες αριστερά και δεξιά προς τα μέσα, για να μη φύγει η γέμιση.
Απλώνουμε χαρτί ψησίματος στο ρηχό ταψί του φούρνου και αραδιάζουμε εκεί τα μπουρεκάκια.
Με πινέλο τα βουτυρώνουμε και τα ψήνουμε για 25' περίπου, μέχρι να ροδίσει ωραία το φύλλο.