Υλικά
1½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο, κομμένο 2 φορές
5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
2 μέτρια προς μεγάλα κρεμμύδια λιωμένα στο μούλτι
1 φλιτζ. λευκό κρασί
1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
1 αβγό
1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 γεμάτο κ.γλ. ρίγανη
1 γεμάτο κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας
αλάτι, πιπέρι
5-6 βραστά αβγά σφιχτά
½ φλιτζ. μουστάρδα
½ φλιτζ. Κέτσαπ
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε καλά το ψωμί και το στύβουμε, αλλά όχι εντελώς: το λίγο νεράκι που θα μείνει θα κάνει στο ζύμωμα πιο αφράτο το ρολό.
Σε μια μεγάλη λεκάνη ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί, το κρεμμύδι, το κρασί, την παρμεζάνα, το αβγό, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το μίγμα μπαχαρικών και το αλατοπίπερο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Παίρνουμε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος, μεταφέρουμε τον κιμά και τον πλάθουμε σε χοντρό ορθογώνιο φύλλο.
Τοποθετούμε ολόκληρα τα σφιχτά αβγά κατά μήκος και τυλίγουμε σε ρολό με το χαρτί ψησίματος.
Το βάζουμε σε ταψάκι ή στην ορθογώνια φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα και 15'.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την κέτσαπ με τη μουστάρδα. Ξετυλίγουμε το ρολό, το τοποθετούμε πάλι στη φόρμα, το περιχύνουμε με τα ζουμάκια του χαρτιού αν έχουν μείνει και το αλείφουμε με το μίγμα από κέτσαπ και μουστάρδα.
Ψήνουμε για άλλα 20'-30'.