Υλικά
200 γρ. κοφτό μακαρονάκι
200 γρ. λευκά μανιτάρια σε φετούλες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
5 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο
500 γρ. κιμά ανάμικτο χοιρινό με μοσχάρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο σε μικρά κυβάκια
2-3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
1 συσκευασία κονκασέ
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. ρίγανη
1½ φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί
3 αβγά
1 φλιτζ. γάλα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε πολύ αλ ντέντε το μακαρονάκι και το σουρώνουμε. Το μεταφέρουμε στο ταψί.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σε δυνατή φωτιά σοτάτουμε το μπέικον με τον κιμά.
Μόλις διαχωριστεί ο κιμάς, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, τα μανιτάρια και το σέλινο και αλατοπιπερώνουμε.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν πολύ καλά τα λαχανικά και να απορροφηθούν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15'-20' τον κιμά.
Προσθέτουμε τη ρίγανη και μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί.
Ανακατεύουμε καλά με το μακαρονάκι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά.
Τους προσθέτουμε το γάλα και το τυρί και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε ομοιόμορφα το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε το φαγητό για 30' περίπου ή μέχρι να στερεοποιηθεί το μίγμα και να λιώσει το τυρί, χωρίς να ξεραθεί.