Υλικά
½ κιλό μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κυβάκια.
ζωμό κοτόπουλου
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 πιπεριά πράσινη σε μπαστουνάκια
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
1 φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί στον ζωμό, που θα τον φτιάξουμε με 1 ζελεδάκι ζωμού διαλυμένο σε 5 ποτήρια ζεστό νερό.
Το στύβουμε, κρατάμε τον ζωμό, και το απλώνουμε σε ένα χαμηλό μέτριο ταψάκι.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μελώσει.
Προσθέτουμε τον κιμά και την πιπεριά, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και 1 ποτήρι από τον ζωμό κοτόπουλου, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20'.
Μεταφέρουμε το φαγητό πάνω στο ψωμί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Απλώνουμε πάνω στον κιμά τη φέτα και το κίτρινο τυρί και ψήνουμε για 40' περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί.