Υλικά
10 φέτες καπνιστή πανσέτα ψιλοκομμένη
1 κιλό πατάτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μουστάρδα
1 φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες, με τη φλούδα τους, μόνο για 5'-6' σε άφθονο αλατισμένο νερό μαζί με τη δάφνη.
Τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πανσέτα, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στρώνουμε σε πυρίμαχο ταψί τις πατάτες σε στρώσεις, μοιράζοντας ανάμεσα το μπέικον, λίγο τυρί (κρατάμε λίγο για την κρούστα) και τον μαϊντανό.
Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε ομοιόμορφα το φαγητό.
Πασπαλίζουμε με το τυρί που κρατήσαμε.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45'.
Αφαιρούμε στη συνέχεια το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε την κρούστα να ροδίσει.