Υλικά
1 ολόκληρο κοτόπουλο κοµµένο σε µερίδες ή 8 µπουτάκια
1/2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
400 ml ζωµός κοτόπουλου
4 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο
1/2 κουτ. του γλυκού θυµάρι
1/2 κουτ. του γλυκού πιπερόριζα
πιπέρι
αλάτι
Για τις πατάτες
8 µικρές πατάτες
2 κουτ. της σούπας χυµός λεµονιού
200 ml ζωµός κοτόπουλου
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουτ. του γλυκού θυµάρι
πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Πλένετε το κοτόπουλο, το στραγγίζετε, το πασπαλίζετε µε αλάτι και πιπέρι, το αφήνετε για 10 λεπτά και στη συνέχεια το ρίχνετε σε µία αντικολλητική κατσαρόλα και το ψήνετε λίγο από όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ζωµό, τη ζάχαρη, την πιπερόριζα, το θυµάρι, ανακατεύετε και το σιγοβράζετε.
Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες, τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες, τις ραντίζετε µε το ελαιόλαδο, το θυµάρι, αλάτι και πιπέρι, τις τοποθετείτε σε ένα ταψί και τις βάζετε στο φούρνο.
Ξεκινάτε το ψήσιµο σε µεσαία θερµοκρασία, προσθέτοντας το ζωµό κοτόπουλου και το χυµό λεµονιού σε µικρές δόσεις όταν στεγνώνουν και κινδυνεύουν να κολλήσουν.
Συνεχίζετε το ψήσιµο µέχρι να αποκτήσουν την επιθυµητή τραγανή κρούστα.