Μοσχάρι µε Αρακά
Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.
Υλικά
1 κιλό µοσχάρι
1 κιλό αρακάς
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 µατσάκι άνιθο
3 φρέσκιες ντοµάτες
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουµε το µοσχάρι.
Το βάζουµε στο ταψί.
Τρίβουµε τις ντοµάτες στο τρίφτη.
Προσθέτουµε τη µισή ποσότητα ντοµάτας στο ταψί. Λιώνουµε το βούτυρο και περιχύνουµε το κρέας.
Ψήνουµε σε µέτριο φούρνο έως να µισοψηθεί.
Προσθέτουµε 1-2 φλιτζάνια νερό και την υπόλοιπη ντοµάτα και µόλις βράσουν ρίχνουµε τον αρακά και ανακατεύουµε που και που να µην κολλήσει.
Επίσης...
Η συνταγή για μοσχάρι με φασολάκια.
Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.
Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.
Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.
Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.
Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.
Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.