Υλικά
4 ποτήρια αλεύρι
1/2 ποτήρι λάδι
1 φακελάκι µαγιά ξερή
1 ποτήρι πορτοκαλάδα φρέσκια και το ξύσµα ενός πορτοκαλιού
1 µεγάλο κρεµµύδι ξερό ψιλοκοµµένο
400 γρ. µαύρες ελιές ψιλοκοµµένες και χωρίς κουκούτσι
δυόσµος ξερός
αλάτι µε προσοχή
νερό αν χρειαστεί
Εκτέλεση
Τρίβουµε το αλεύρι µε το λάδι.
Ζεσταίνουµε την πορτοκαλάδα (να είναι χλιαρή) και την προσθέτουµε µαζί µε την µαγιά και το ξύσµα πορτοκαλιού στο αλεύρι.
Ζυµώνουµε και προσθέτουµε και νερό αν χρειάζεται.
Αφήνουµε την ζύµη για περίπου 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια προσθέτουµε το κρεµµυδάκι, το δυόσµο, τις ελιές και ίσως λίγο αλάτι.
Ζυµώνουµε (δεν µας ανησυχεί αν η ζύµη σε αυτή την φάση κολλάει) και αφήνουµε να ξεκουραστεί πάλι για 1/2 ώρα.
Την ψήνουµε σε λαδωµένο ταψί για περίπου 1 ώρα στους 180° Κελσίου ή µέχρι να ροδοκοκκινήσει.