Υλικά
1 φαρίνα (500 γρ.)
250 γρ. βούτυρο
4 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι χυµό πορτοκάλι
ξύσµα από πορτοκάλι
4 βανίλιες
2 µπανάνες µεγάλες
µισό ποτήρι σταφίδες
κουβερτούρα
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάµε το βούτυρο µε τη ζάχαρη καλά. Στη συνέχεια προσθέτουµε ένα ένα τα αυγά.
Έπειτα ρίχνουµε το γάλα, το χυµό, το ξύσµα και τις βανίλιες. Στο τέλος προσθέτουµε τη φαρίνα λίγο λίγο.
Οταν το µίγµα είναι έτοιµο προσθέτουµε τις µπανάνες (αφού τις έχουµε κόψει σε µικρά κοµατάκια) και τις σταφίδες και τα ανακατεύουµε όλα µε µια κουτάλα.
Ρίχνουµε το µείγµα στη φόρµα την οποία την έχουµε βουτυρώσει και αλευρώσει και το ψήνουµε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθµούς.
Όταν το κέικ είναι έτοιµο λιώνουµε την κουβερτούρα σε µπεν µαρί.
Έπειτα µε µια λωρίδα αλουµινόχαρτου γαρνίρουµε το κέικ ένα κοµµάτι µε κουβερτούρα ένα µε άχνη ζάχαρη µέχρι να γίνει όλο.