Follow us

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Υλικά

16 κανελόνια (έτοιμα για γέμισμα, χωρίς βράσιμο)

400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

300 γρ. ντοματάκια κονσέρβας

180 γρ. γκούντα τριμμένη

160 γρ. ένταμ τριμμένο

50 γρ. βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

2 αυγά ελαφρά χτυπημένα

2 φλιτζάνια του τσαγιού μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό

½ φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας έτοιμη

αλάτι όσο θέλετε

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: Ζεσταίνετε το λάδι με το μισό βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Προσθέτετε κατόπιν τον κιμά.

Ανακατεύετε μέχρι να καβουρντιστεί και προσθέτετε τα ντοματάκια, αλατοπίπερο και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.

Βράζετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρετε το σκεύος από την εστία.

Ρίχνετε μέσα λίγη μπεσαμέλ, το μαϊντανό και τη μισή τριμμένη γκούντα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και τα προσθέτετε στο μείγμα με τον κιμά.

Ανακατεύετε προσεκτικά και αφήνετε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει.

Γεμίζετε τα κανελόνια με τη γέμιση του κιμά.

Σε μια πυρίμαχη πιατέλα ρίχνετε με ένα κουτάλι λίγη από τη σάλτσα μπεσαμέλ.

Βάζετε σε μια στρώση τα κανελόνια και τα περιχύνετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ, ανακατεμένη με το ένταμ και την υπόλοιπη γκούντα.

Στη συνέχεια προσθέτετε και τη σάλτσα ντομάτας και σκορπίζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια.

Ψήνετε 50΄-55΄ το φαγητό, μέχρι να ροδίσει.

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.