Υλικά
1/2 κιλό κιµά
1 αυγό
3-4 κουτ. της σούπας φρυγανιά τριµµένη
4 κουτ. της σούπας λάδι
2 κουτ. της σούπας ξίδι ή λευκό κρασί
2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
δυόσµο αποξηραµένο
1 τριµµένο κρεµµύδι
τυρί ρεγκάτο τριµµένο (µία χούφτα περίπου)
1 µικρή ή µέτρια ντοµάτα τριµµένη στον τρίφτη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα µπολ τοποθετούµε τον κιµά, χτυπάµε ελαφρά το αυγό και το προσθέτουµε στον κιµά.
Προσθέτουµε τη φρυγανιά, το κρεµµύδι, το λάδι, το ξίδι ή το κρασί, τη ρίγανη, το δυόσµο, το τυρί, τη ντοµάτα και το αλατοπίπερο και ζυµώνουµε καλά τον κιµά µας.
Σκεπάζουµε το µπολ και το τοποθετούµε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Το επόµενο βήµα µας είναι να πλάσουµε τα µπιφτέκια µας και να τα ψήσουµε στο γκριλ µε ελάχιστο λαδάκι.
Όταν γυρίσουµε τα µπιφτέκια, µπορούµε λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιµο, να προσθέσουµε µία φετούλα τυρί τοστ και µία ροδέλα ντοµάτας να ροδίσουν λίγο.
Σηµ.: Το ξίδι και το κρασί βοηθάνε στο να γίνει το µίγµα πιο αφράτο και η ντοµατούλα εκτός από νοστιµιά κρατάει τα µπιφτέκια ζουµερά αν και ψητά στο γκριλ.
Μπορούµε να προσθέσουµε ένα κολοκυθάκι τριµµένο και αντί για ρεγκάτο µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε τριµµένη φέτα.