Υλικά
1/2 κιλό κιµά µοσχαρίσιο
1/2 κιλό κιµά χοιρινό
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
4 φέτες µπαγιάτικο ψωµί χωρίς την κόρα του
12 σκελίδες σκόρδο
1 αυγό
µπόλικο κύµινο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
4 µεγάλες ώριµες ντοµάτες
λίγο ξίδι
λίγο κύµινο
1 δαφνόφυλλο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουµε το ψωµί στο κρασί να µουσκέψει.
Στύβουµε κατόπιν το ψωµί και σε ένα µπολ το ζυµώνουµε µε τον κιµά, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, το κύµινο και τις σκελίδες του σκόρδου λιωµένες.
Αφήνουµε το µίγµα να σταθεί στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Πλάθουµε το µίγµα µας σε µακρόστενα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουµε σε καυτό ελαιόλαδο.
Τώρα θα ετοιµάσουµε τη σάλτσα µας. Ξεφλουδίζουµε τις ντοµάτες και τις κόβουµε καρέ.
Σε µια κατσαρόλα βάζουµε το κρασί στο οποίο είχαµε µουσκέψει το ψωµί, λίγο ξίδι, τις κοµµένες ντοµάτες, το κύµινο, το δαφνόφυλλο, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και αφήνουµε τη σάλτσα µας να βράσει και να δέσει.
Βάζουµε τα σουτζουκάκια µας σε µια πιατέλα, τα περιχύνουµε µε τη σάλτσα και τα σερβίρουµε.