Υλικά
1/2 κιλό κιµά µοσχάρι ή ανάµικτο µε αρνί
2 κρεµµύδια ξερά
3 φέτες ξερό ψωµί
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 µατσάκι µαϊντανό
2 αυγά
µοσχοκάρυδο
λίγο κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα:
400-500 γραµµ. ντοµατάκι στο τρίφτη
4 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
ρίγανη
δυόσµο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε µια πλατιά κατσαρόλα ή τηγάνι βάζουµε ελαιόλαδο κι εκεί µέσα τσιγαρίζουµε το σκόρδο.
Μόλις ροδοψηθεί το αφαιρούµε από την κατσαρόλα και ρίχνουµε µέσα την ντοµάτα, τη ρίγανη, το δυόσµο, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και αφήνουµε τη σάλτσα µας να σιγοβράσει µέχρι να δέσει.
Την αποµακρύνουµε από τη φωτιά και αφήνουµε τη σάλτσα µας να κρυώσει.
Εν τω µεταξύ θα φτιάξουµε τον κιµά.
Σε ένα µπολάκι ρίχνουµε λίγο κρασί και λίγο νερό και µουλιάζουµε εκεί τις ξερές φέτες του ψωµιού.
Σε µια λεκανίτσα βάζουµε τον κιµά, ψιλοκοµµένα τα κρεµµύδια, σκόρδα, µαϊντανό, το µοσχοκάρυδο, 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και τα ζυµώνουµε καλά.
Σε ένα παραλληλόγραµµο ταψί βάζουµε ένα αντικολλητικό χαρτί και το λαδώνουµε καλά.
Απλώνουµε πάνω του τον κιµά και τον στρώνουµε µε τα δάχτυλά µας, έτσι ώστε ισόπαχα να πιάσει όλο το ταψί.
Απλώνουµε πάνω του τη µισή ποσότητα από τη σάλτσα που φτιάξαµε και προσεκτικά σηκώνουµε από τη µία άκρη τη λαδόκολλα και βοηθάµε το κιµά να τυλιχτεί ρολό.
Λαδώνουµε και το ταψί και ψήνουµε το ρολό µας για µία ώρα στους 175 βαθµούς και µετά απλώνουµε πάνω του και την υπόλοιπη σάλτσα και το ψήνουµε για άλλη µισή ώρα.
Συνοδεύεται µε ρύζι πιλάφι ή πατάτες φούρνου.