Υλικά
1 κιλό κιµά µοσχαρίσιο ή ανάµεικτο
2 κιλά πατάτες
2 κρεµµύδια ξερά
4 αυγά
4 φέτες ψωµί ξερό
2 κουταλάκια ξίδι
1/2 µατσάκι µαϊντανό
1 κουτάκι µπίρα
λίγο ούζο
λίγη τριµµένη φρυγανιά
3-4 κουταλιές µουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουµε και πλένουµε τις πατάτες και τις κόβουµε κυδωνάτες. Σε ένα µπολ τις λαδώνουµε, τις αλατοπιπερώνουµε, ρίχνουµε ρίγανη.
Σε ένα ποτηράκι βάζουµε τη µουστάρδα µε λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουµε καλά.
Προσθέτουµε το µίγµα της µουστάρδας στις πατάτες µας και τις ανακατεύουµε καλά.
Ρίχνουµε στο ταψί την µπίρα και στη συνέχεια τις πατάτες.
Σκεπάζουµε µε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουµε για 3/4 της ώρας.
Σε ένα µπολάκι µουσκεύουµε το ψωµί στο ούζο προσθέτοντας και λίγο νερό.
Το στύβουµε ελαφρά ανάµεσα στα χέρια µας.
Σε ένα µπολ βάζουµε τον κιµά και προσθέτουµε το ψωµί σε τρίµµατα, τα κρεµµύδια και τον µαϊντανό ψιλοκοµµένα, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, το ξίδι, τη ρίγανη και τα ζυµώνουµε καλά µε τα δύο µας χέρια.
Αν το µίγµα των µπιφτεκιών µας έχει υγρά τότε προσθέτουµε την τριµµένη φρυγανιά.
Πλάθουµε τα µπιφτέκια και τα αποθέτουµε πάνω στις πατάτες.
Όταν ψηθούν από τη µια πλευρά τα γυρίζουµε, τους ρίχνουµε την τριµµένη φρυγανιά και τα ψήνουµε και από την άλλη.
Σερβίρουµε.