Follow us

Σορμπέ καρπούζι

Όταν η Σοφία Λόρεν μαγειρεύει, η ναπολιτάνικη κουζίνα λέει, μάμα μμμ... μία. Σπιτικές, sentimentale, συνταγές που φέρνουν σιτσιλιάνικο αέρα στο ελληνικό καλοκαίρι.

Σορμπέ καρπούζι

Υλικά

Υλικά

2 1/2 - 3 κιλά καρπούζι

4-6 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. κορνφλάουρ

1/4 κ.γλ. απόσταγμα βανίλιας

2 κ.σ. κονφί φρούτων

2 κ.σ. γλυκιά σοκολάτα, θρυμματισμένη

Παρασκευή

Καθαρίζουμε το καρπούζι, κρατώντας μόνο το κόκκινο τμήμα της σάρκας του.

Κατόπιν, το περνάμε από το περαστό ή από ένα σουρωτήρι, για να του αφαιρέσουμε τα κουκούτσια.

Η ποσότητα του καρπουζιού που χρειάζεται είναι περίπου ένα λίτρο.

Βάζουμε το καρπούζι σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ (διαλυμένο) και το ζεσταίνουμε ελαφρώς, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσει.

Τη στιγμή που θα δένει, θα έχει όψη -κρέμας-.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Του προσθέτουμε τη βανίλια, τα φρούτα και τη σοκολάτα, και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε το μίγμα σε 8 ατομικά φαρμάκια ή σε μια μεγάλη φόρμα παγωτού, και το αφήνουμε για 3 ώρες στην κατάψυξη, μέχρι να κρυώσει, χωρίς να παγώσει τελείως.

Σημείωση: Μπορούμε να προσθέσουμε όση ζάχαρη και κορνφλάουρ αντίστοιχα μας αρέσει.

Όσο περισσότερο κορνφλάουρ προσθέσουμε, τόσο πιο σφιχτό θα γίνει το παγωτό.

Πριν όμως αποφασίσουμε για τη ζάχαρη, δοκιμάζουμε πόσο γλυκό είναι το καρπούζι από μόνο του.

Τέλος, αντί για λευκή σοκολάτα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαύρη, καθώς και μεγαλύτερη ποσότητα κονφί.

Επίσης...

3 συνταγές για ανάλαφρες μους

Δοκιμάστε τρεις παρασκευές που απογειώνουν την αέρινη κρέμα.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

Περισσότερα από

Γλυκά

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.