Υλικά
Υλικά
2 1/2 - 3 κιλά καρπούζι
4-6 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. κορνφλάουρ
1/4 κ.γλ. απόσταγμα βανίλιας
2 κ.σ. κονφί φρούτων
2 κ.σ. γλυκιά σοκολάτα, θρυμματισμένη
Παρασκευή
Καθαρίζουμε το καρπούζι, κρατώντας μόνο το κόκκινο τμήμα της σάρκας του.
Κατόπιν, το περνάμε από το περαστό ή από ένα σουρωτήρι, για να του αφαιρέσουμε τα κουκούτσια.
Η ποσότητα του καρπουζιού που χρειάζεται είναι περίπου ένα λίτρο.
Βάζουμε το καρπούζι σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ (διαλυμένο) και το ζεσταίνουμε ελαφρώς, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσει.
Τη στιγμή που θα δένει, θα έχει όψη -κρέμας-.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Του προσθέτουμε τη βανίλια, τα φρούτα και τη σοκολάτα, και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το μίγμα σε 8 ατομικά φαρμάκια ή σε μια μεγάλη φόρμα παγωτού, και το αφήνουμε για 3 ώρες στην κατάψυξη, μέχρι να κρυώσει, χωρίς να παγώσει τελείως.
Σημείωση: Μπορούμε να προσθέσουμε όση ζάχαρη και κορνφλάουρ αντίστοιχα μας αρέσει.
Όσο περισσότερο κορνφλάουρ προσθέσουμε, τόσο πιο σφιχτό θα γίνει το παγωτό.
Πριν όμως αποφασίσουμε για τη ζάχαρη, δοκιμάζουμε πόσο γλυκό είναι το καρπούζι από μόνο του.
Τέλος, αντί για λευκή σοκολάτα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαύρη, καθώς και μεγαλύτερη ποσότητα κονφί.