Υλικά
Υλικά
250 ml καμπάρι
50 ml σόδα
30 ml χυμός λεμονιού
500 ml σιρόπι
Παρασκευή
Οι παρασκευές των «παγωτών» για μεγάλους είναι πανεύκολες και ακολουθούν ακριβώς τον ίδιο δρόμο: Ανακατεύουμε τα υλικά του κάθε κοκτέιλ με σιρόπι και ύστερα παγώνουμε στην κατάψυξη ή στην παγωτομηχανή.
Παγωτό
Βάζουμε όλα τα υλικά του κάθε κοκτέιλ μαζί με το ανάλογο σιρόπι σε ένα μεταλλικό σκεύος, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Σε μισή ώρα ανακατεύουμε ξανά το μίγμα.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλες πέντε φορές.
Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα για ομοιογενή και αφράτα σορμπέ.
Εκτός αν έχουμε παγωτομηχανή, οπότε ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Στις παρακάτω συνταγές μπορούμε να προσθέσουμε χρώματα ζαχαροπλαστικής για να ζωντανέψουμε την εμφάνιση, γιατί με το πάγωμα τα φυσικά χρώματα έχουν την τάση να ασπρίζουν.
Χρησιμοποιήστε σφηνάκια, κλασικές φόρμες για ξυλάκι παγωτό ή οποιοδήποτε άλλο σχήμα ποτηριού, για να έχουν τα παγωτά μεγαλύτερη ποικιλία.
Σιρόπι
Βράζουμε σε ίσες ποσότητες (βάρος) ζάχαρη και νερό.
Όταν πάρουν βράση, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Μια ασυνήθιστη για τον ελληνικό ουρανίσκο γεύση, πολλά υποσχόμενη για τους προχωρημένους γκουρμέ.