Υλικά
Υλικά
1 κιλό καθορισμένο ρόδια
750 γρ. μαυροδάφνη
100 γρ. ζάχαρη
5 φύλλα ζελατίνας (25 γρ.)
2 ξυλαράκια κανέλα
1 κλωναράκι βανίλια
Παρασκευή
Βάζουμε στη φωτιά τη μαυροδάφνη, τη ζάχαρη, την κανέλα, το κλωναράκι βανίλιας κομμένο κάθετα, και μόλις αρχίζει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό.
Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει αρκετά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια κουτάλα, όχι με σύρμα (γιατί το σύρμα δημιουργεί αφρούς).
Όταν αρχίζει να πήζει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τα ξυλάκια κανέλας και προσθέτουμε τα ρόδια.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε σε μια φόρμα ή ατομικά φορμάκια.
Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ή 4 ώρες και το σερβίρουμε, βγάζοντάς το από τη φόρμα, αφού το βουτήξουμε σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.