Follow us

Πικάντικο παγωτό μαστίχα

Με φλογερό ταμπεραμέντο, αιώνες τώρα, ξελογιάζει όσους περνούν από τα μέρη της. Ξεδιπλώνοντας την όχι και τόσο οικεία, «καυτή» πλευρά της μεσογειακής κουζίνας, σας παρουσιάζουμε πέντε εκρηκτικά πιάτα, από το ακυκλοφόρητο στην Ελλάδα βιβλίο της Αγλαΐας Κρεμέζη «Mediterranean Hot».

Πικάντικο παγωτό μαστίχα

Υλικά

Υλικά (για 1 λίτρο)

6 κρόκοι αυγών

1 φλιτζ. ζάχαρη

2 φλιτζ. γάλα

1 αποξηραμένη καυτερή μικρή πιπεριά, κομμένη κατά μήκος στη μέση

2 κουταλάκια κορν φλάουερ

1 κουταλάκι μαστίχα, κοπανισμένη στο γουδί για να γίνει σκόνη, μαζί με λίγη ζάχαρη

1 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος

Παρασκευή

Χτυπήστε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.

Ζεσταίνετε το γάλα σε μικρή κατσαρόλα μαζί με την πιπεριά και το κορν φλάουερ και ανακατέψτε το συνεχώς πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Βγάλτε την πιπεριά και ρίξτε σιγά σιγά το γάλα πάνω από το μίγμα των αυγών, χτυπώντας συνεχώς, στη χαμηλή ταχύτητα.

Η ποσότητα του γάλακτος που πέφτει επάνω στα αυγά πρέπει να είναι πολύ μικρή, για να μην προλαβαίνουν να ζεματιστούν και ψηθούν.

Επαναφέρτε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνεχώς πάνω σε χαμηλή φωτιά, αφήστε το να πάρει βράση για 1-2 λεπτά, έως ότου πήξει η κρέμα.

Περάστε την κρέμα από λεπτή σίτα μέσα σε ένα μπολ, προσθέστε τη μαστίχα, το γιαούρτι ή την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε την δυνατά για μερικά λεπτά.

Αφήστε την να κρυώσει τελείως, βάζοντας το μπολ μέσα σε ένα άλλο, μεγαλύτερο σκεύος με παγάκια.

Βάλτε την κρέμα, τελείως κρύα πια, μέσα στην παγωτομηχανή και δουλέψτε την, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Σημ.: Βάλτε προηγουμένως τη μαστίχα στην κατάψυξη.

Παγωμένη, θριμματίζεται ευκολότερα.

Χρησιμοποιήστε μαντεμένιο ή πέτρινο γουδί και όχι ξύλινο.

Πάνω στο ξύλο, η μαστίχα κολλάει.

Να μία απρόσμενη, πικάντικη εκδοχή μιας αγαπημένης μας γλυκιάς
αμαρτίας σαν το παγωτό καϊμάκι

Επίσης...

Εσύ το ξέρεις το semifreddo;

Ιταλική συνταγή, "μισοπαγωμένη", κάτι ανάμεσα σε παγωτό και πλούσια κρέμα: αυτό είναι το semifreddo κι εμείς σου δίνουμε προτάσεις για να το φτιάξεις εύκολα στο σπίτι.

Το καλύτερο παγωτό είναι το δικό σου!

Δες ιδέες για λαχταριστά παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.

Περισσότερα από

Γλυκά

Απόλαυση στο κουτάλι: 4 σπιτικές συνταγές για παγωτό (και vegan!)

Το παγωτό είναι η απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση - κι όταν το φτιάχνεις στο σπίτι, γίνεται ακόμα πιο γευστικό και υγιεινό.

Παγωτό Κεράσι

Ένα από τα ωραιότερα παγωτά, που σκίζει τόσο σε χρώμα όσο και σε άρωμα.

Παγωτό Γιαούρτι με Κεράσι

Η ελαφριά ξινάδα του παγωμένου γιαουρτιού ταιριάζει περισσότερο από όλες τις γεύσεις παγωτού με τα φρούτα και κυρίως τα κόκκινα.

Παγωτό Γιαούρτι-Σοκολάτα με Φράουλες

Ένα υπέροχο, ελαφρύ και καθόλου λιγωτικό παγωτό. Και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Σορμπέ Πορτοκάλι με Campari

Φτιάχνεται όλο τον χρόνο. Δροσιστικό και ευωδιαστό, δεν τρώγεται μόνο σαν επιδόρπιο, αλλά ταιριάζει και πάνω σε μια πράσινη σαλάτα, ιδιαίτερα με σπανάκι.

Παγωτό σε Τούρτα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο παγωτό σε τούρτα.

Παγωτό Σοκολάτα Αφράτο με Cookies

Πώς θα φτιάξετε το πιο αφράτο παγωτό σοκολάτα με cookies.

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

To ώριμο καλοκαιρινό πεπόνι αποκτά την πιο εξωτική του εκδοχή με το πικάντικο και αρωματικό φρέσκο τζίντζερ.

Παγωτό Σάντουιτς με Μπισκότα

Η συνταγή για ένα υπέροχο παγωτό σάντουιτς με μπισκότα.