Υλικά
Υλικά (για 1 λίτρο)
6 κρόκοι αυγών
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. γάλα
1 αποξηραμένη καυτερή μικρή πιπεριά, κομμένη κατά μήκος στη μέση
2 κουταλάκια κορν φλάουερ
1 κουταλάκι μαστίχα, κοπανισμένη στο γουδί για να γίνει σκόνη, μαζί με λίγη ζάχαρη
1 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος
Παρασκευή
Χτυπήστε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
Ζεσταίνετε το γάλα σε μικρή κατσαρόλα μαζί με την πιπεριά και το κορν φλάουερ και ανακατέψτε το συνεχώς πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Βγάλτε την πιπεριά και ρίξτε σιγά σιγά το γάλα πάνω από το μίγμα των αυγών, χτυπώντας συνεχώς, στη χαμηλή ταχύτητα.
Η ποσότητα του γάλακτος που πέφτει επάνω στα αυγά πρέπει να είναι πολύ μικρή, για να μην προλαβαίνουν να ζεματιστούν και ψηθούν.
Επαναφέρτε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνεχώς πάνω σε χαμηλή φωτιά, αφήστε το να πάρει βράση για 1-2 λεπτά, έως ότου πήξει η κρέμα.
Περάστε την κρέμα από λεπτή σίτα μέσα σε ένα μπολ, προσθέστε τη μαστίχα, το γιαούρτι ή την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε την δυνατά για μερικά λεπτά.
Αφήστε την να κρυώσει τελείως, βάζοντας το μπολ μέσα σε ένα άλλο, μεγαλύτερο σκεύος με παγάκια.
Βάλτε την κρέμα, τελείως κρύα πια, μέσα στην παγωτομηχανή και δουλέψτε την, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Σημ.: Βάλτε προηγουμένως τη μαστίχα στην κατάψυξη.
Παγωμένη, θριμματίζεται ευκολότερα.
Χρησιμοποιήστε μαντεμένιο ή πέτρινο γουδί και όχι ξύλινο.
Πάνω στο ξύλο, η μαστίχα κολλάει.
Να μία απρόσμενη, πικάντικη εκδοχή μιας αγαπημένης μας γλυκιάς
αμαρτίας σαν το παγωτό καϊμάκι