Υλικά
Υλικά
1/2 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
1 πρέζα σαφράν σκόνη
2 κόκκινα μήλα ξεφλουδισμένα, σε κυβάκια
2 κ.σ. Grand Marnier
4 κ.σ. σαντιγί ή παγωτό βανίλια
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε νερό, ζάχαρη, χυμό πορτοκαλιού και σαφράν, μέχρι να αποκτήσουμε ένα καθαρό, κιτρινωπό σιρόπι.
Προσθέτουμε τα μήλα και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν ομοιόμορφα.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα περιχύνουμε με το Grand Marnier.
Σερβίρουμε με τη σαντιγί ή το παγωτό.
Σημ.: Αν δεν μας αρέσει η ιδέα του γλυκού αυτού, προτιμάμε κάτι σοκολατένιο, καθώς όλες οι γυναίκες του κόσμου αγαπούν τη σοκολάτα, όπως οι πορτοκαλιές τον ήλιο.
Το μήλο είναι, ως γνωστό, το φρούτο της αμαρτίας, αν και στη Βίβλο δεν αναφέρεται πουθενά ότι ο «απαγορευμένος καρπός- ήταν αυτό.