Follow us

Βασιλόπιτα με κάστανα

Μελομακάρονα με τυρί- κρέμα και κανέλα. Κουραμπιέδες με μαύρη σοκολάτα και ξύσμα πορτοκαλιού. Δίπλες- φακελάκια με καρύδι και λεμόνι. Βασιλόπιτα με κάστανα γλασέ και σπυριά από ρόδι. Ο Στέλιος Παρλιάρος του Fresh «πειράζει» τα παραδοσιακά μας γλυκά- πειράζει; Φρέσκες ιδέες για ακόμα πιο holy nights.

Βασιλόπιτα με κάστανα

Υλικά

Υλικά (για 1 βασιλόπιτα, διαμέτρου 35 εκ.)

500 γρ. αλεύρι σκληρό

25 γρ. μαγιά

100 ml νερό ζεστό

125 ml γάλα, χλιαρό

2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα

250 γρ. βούτυρο

250 γρ. ζάχαρη

1 κ. γ. μαχλέπι

Λίγο αλάτι

300 γρ. μαρόν γλασέ, ψιλοκομμένα

Γαρνίρισμα

1 ρόδι

Σουσάμι μαύρο (μαυροκούκκι)

50 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο, λιωμένη με λίγο κονιάκ ή νερό

Παρασκευή

Λιώνουμε τη μαγιά με το ζεστό νερό και προσθέτουμε 100 γρ.

από το αλεύρι.

Ανακατεύουμε καλά και φτιάχνουμε ένα ζυμαράκι, το οποίο σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βάζουμε σε μια λεκάνη το υπόλοιπο αλεύρι, του κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα το γάλα, τα αβγά, το αλάτι, το μαχλέπι και το προζύμι.

Ζυμώνουμε το μίγμα πολύ καλά, ώσπου η ζύμη να πάψει να κολλάει στα δάχτυλα.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.

Στη συνέχεια, την ξαναζυμώνουμε, προσθέτοντάς της τα μαρόν γλασέ.

Φτιάχνουμε με τη ζύμη ένα στρογγυλό «καρβέλι», διαμέτρου 35 εκ.

περίπου και το βάζουμε σε λαμαρίνα, πάνω σε αντικολλητικό λαδόχαρτο.

Σκεπάζουμε τη λαμαρίνα με πετσέτα και αφήνουμε τη βασιλόπιτα να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Την ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C επί 40 λεπτά περίπου.

Όταν τη βγάλουμε, την αφήνουμε να κρυώσει και μετά την πασπαλίζουμε με το μαυροκούκκι και με τα σπυριά του ροδιού (με τα οποία μπορούμε να σχηματίσουμε διάφορες διακοσμήσεις).

Καλύπτοντας όλη την επιφάνειά της με τη λιωμένη μαρμελάδα, τα ρόδια θα συγκρατηθούν στη θέση τους.

Επίσης...

Λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Καθώς η άνοιξη γεμίζει τη φύση με χρώματα και αρώματα, η φράουλα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μας καλεί να τη γευτούμε σε κάθε πιθανή εκδοχή.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τρία γλυκά με γεύσεις του χειμώνα

Κάστανο, μανταρίνι και κυδώνι είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που σας προτείνουμε.

3 σούπερ γλυκά με αχλάδι

Δοκίμασε αυτές τις τρεις υπέροχες παρασκευές με αχλάδι.

Φτιάχνουμε συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.