Υλικά
1 κιλό περγαμόντο (φλούδες, περίπου 40 κομμάτια )Υλικά
1 κιλό ζάχαρη
1 φλιτζ. νερό + 1 φλιτζ. από αυτό όπου έβρασαν τα φρούτα
1 φλιτζ. του καφέ χυμό λεμονιού
Χρόνος παρασκευής 120΄
Εκτέλεση
Πλένετε καλά και στεγνώνετε τα φρούτα.
Τα ξύνετε ελαφρά με χοντρό τρίφτη.
Τα βράζετε σε νερό τόσο που να τα σκεπάζει.
Τα κατεβάζετε από τη φωτιά, όταν διαπιστώσετε ότι τρυπιούνται με οδοντογλυφίδα.
Τα στραγγίζετε και κρατάτε ένα φλιτζάνι από το νερό τους.
Όταν κρυώσουν, τα κόβετε σε κάθετες φέτες και αφαιρείτε την ψίχα τους και όσο πιο πολύ μπορείτε από το άσπρο εσωτερικό της φλούδας.
Περνάτε μια άσπρη (όχι χρωματιστή) ανθεκτική κλωστή σε μια χοντρή βελόνα.
Γυρίζετε κάθε λωρίδα σε ρολό και το περνάτε στην κλωστή.
Συνεχίζετε έτσι με όλα τα ρολά, πιέζοντάς τα μέχρι το τελευταίο, και δένετε την κλωστή όπως θα κάνατε για ένα κολιέ, σφιχτά περασμένο.
Φτιάχνετε σιρόπι με τη ζάχαρη, ένα ποτήρι νερό και ένα ακόμη από αυτά που κρατήσατε από το βράσιμο των φρούτων.
Όταν το σιρόπι αρχίσει να δένει λίγο, βάζετε μέσα τις ρολαρισμένες φλούδες και βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Προς το τέλος ρίχνετε και το χυμό του λεμονιού.
Κατεβάζετε το γλυκό και το αφήνετε να κρυώσει.
Το βάζετε στα βάζα.
Σημ.
Κλασικό γλυκό του κουταλιού.