Υλικά
Υλικά (για 1 κιλό παγωτό)
200 γρ. μανιτάρια κανθαρίσκοι
350 ml γάλα
60 γρ. γάλα σε σκόνη
100 γρ. ζάχαρη
80 γρ. κρέμα γάλακτος
25 γρ. γλυκόζη
150 γρ. creme anglaise
Creme Anglaise
1 λίτρο γάλα
12 κρόκοι αβγών
240 γρ. ζάχαρη
Παρασκευή
Creme anglaise: Ζεσταίνουμε το γάλα και χτυπάμε ξεχωριστά κρόκους και ζάχαρη.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό γάλα στο μίγμα, το περνάμε από σίτα και το βάζουμε στη φωτιά να δέσει (στους 82° C).
Παγωτό: Ανακατεύουμε τη σκόνη γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη, και τα βάζουμε σε μπεν μαρί, ώσπου το μίγμα να φτάσει στους 85° C.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και το αναμιγνύουμε με την κρεμ αγγλέζ και τα μανιτάρια, τα οποία έχουμε ζεματίσει προηγουμένως.
Αφήνουμε τα υλικά του παγωτού για ένα βράδυ στην κατάψυξη και την επόμενη τα χτυπάμε στη παγωτομηχανή.
Μια συνταγή για να πάρετε μια πρώτη ιδέα για το γευστικό φιλελευθερισμό του μανιταριού, και να πειραματιστείτε.
Οι κανθαρίσκοι μετατρέπονται από υλικά μαγειρικής σε απρόσμενη πρώτη ύλη ζαχαροπλαστικής και αρωματίζουν προκλητικά το γλυκό γάλα, μεταδίδοντάς του μια αύρα χειμωνιάτικου δάσους.