X

Halva Zardak

Κατάδυση στις «Αλλάχ ου άκμπαρ» λιχουδιές του Αφγανιστάν. Ο Αντώνιος Ρουσοχατζάκης κάνει χαμηλή πτήση στην κουζίνα του παρισινού εστιατορίου «L’ Afghani». Παιχνίδια με άλογα και βουβάλια, ανατολίτικα παραμύθια και γεύσεις – προβοκάτσια στα πιλάφια του παραδείσου!

Υλικά

Υλικά

2 κιλά καρότα λεπτοκομμένα σε φλούδες (ή 2 λίτρα καροτόζουμο)

1 λίτρο γάλα

20 γρ. κάρδαμο

200 γρ. καρύδα

100 γρ. βούτυρο

20 γρ. φιστίκια Αιγίνης, κοπανισμένα

5 ml ροδόνερο

Παρασκευή

Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά τα καρότα με το γάλα, χωρίς να σταματήσουμε καθόλου, για 1 ώρα.

Προσθέτουμε το κάρδαμο, την καρύδα και το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι (να πιαστεί το χέρι μας και) να πήξει η κρέμα.

Στραγγίζουμε τον πολτό, αφαιρούμε τα υγρά, απλώνουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο ταψί και το πασπαλίζουμε με την πούδρα από το φιστίκι.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Το κόβουμε σε μικρά μικρά καρέ και λίγο πριν το σερβίρουμε, το ραντίζουμε με ελάχιστο ροδόνερο.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Γλυκά