X

Creme brulee με τρούφες (Michel Bourdin)

Λίγες ώρες πριν κρεμάσει το σκούφο του, ο χαϊδεμένος Γάλλος chef της εγγλέζικης βασιλικής οικογένειας υποδέχεται το ΕΥ στο λονδρέζικο ξενοδοχείο-θρύλο Connaught. Στο εστιατόριο του οποίου («το μοναδικό γαλλικό ρεστοράν εκτός Γαλλίας», κατά το περιοδικό Saveur!) επί είκοσι πέντε χρόνια έδρεψε τα πάντα. Συζήτηση, ξενάγηση, δείπνο και τέσσερα signature dishes ενός -ακριβοθώρητου- μύθου της γαλλικής γαστρονομίας.

Υλικά

Υλικά (για 10 άτομα)

10 αβγά

70 γρ. ζάχαρη

800 ml κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. Port και Madeira

20 γρ. τρίμματα τρούφας

Σκούρα ζάχαρη

Παρασκευή

Τυλίγουμε τα τρίμματα τρούφας μέσα σε τουλουπάνι.

Πλένουμε εξωτερικά τα αβγά, τα σκουπίζουμε και τα τοποθετούμε μέσα σε πλαστικό δοχείο με σκέπασμα μαζί με τα τρίμματα τρούφας.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε για μια νύχτα ώστε να αρωματιστούν τα αβγά.

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη εωσότου το μίγμα λευκανθεί και αφρατέψει.



Αδειάζουμε μέσα σε κατσαρόλα με βαρύ πυθμένα την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε την τυλιγμένη τρούφα και το Port Madeira.

Φέρνουμε σε βρασμό, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο από το μίγμα στους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς, και συνεχίζουμε αδειάζοντας λίγη λίγη την κρέμα στους κρόκους, αναδεύοντας πάντα με το σύρμα...



Πλένουμε την κατσαρόλα, σκουπίζουμε και αδειάζουμε το μίγμα κρόκων/κρέμας.

Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά αναδεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για μερικά λεπτά, ώσπου η κρέμα να δέσει ελαφρώς.

Σουρώνουμε αμέσως με λεπτό τρυπητό.

Μοιράζουμε σε 10 πιατάκια την creme brulee και αφήνουμε να κρυώσει.

Παγώνουμε στο ψυγείο.

Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με σκούρα ζάχαρη.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Γλυκά