Υλικά
Υλικά
1/2 κιλό έτοιμο φύλλο κρούστας
Για τη γέμιση
1 μικρή κολοκύθα
1 ξυλάκι κανέλας
150-250 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
Καρύδια χοντροκομμένα
Παρασκευή
Γέμιση Πασπαλίζουμε την κολοκύθα με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε μαζί με κανέλα σε ταψάκι, το οποίο βάζουμε στο φούρνο στους 130-140°C για 2-3 ώρες, μέχρι να αφυδατωθεί καλά.
Στη συνέχεια, χτυπάμε την κολοκύθα στο μπλέντερ μαζί με το βούτυρο και στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια.Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
Παίρνουμε 10 βουτυρωμένα φύλλα κρούστας και τα αραδιάζουμε στο ταψί το ένα πάνω στο άλλο.Ρίχνουμε τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με 6-7 φύλλα ακόμη, ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία.Ψήνουμε την μπουγάτσα στους 200°C για περίπου μία ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά.
Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη-άχνη και κανέλα.
Δεν υπάρχει πιο θεσμικό βόρειο γλύκισμα από την μπουγάτσα.
Η δε δημιουργία του Παναγιώτη Σιδηρόπουλου, φευγάτη.