Υλικά
Υλικά
Λάδι αρωματισμένο με άσπρη τρούφα
1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζ. τσαγιού άχνη
1/2 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
1 αβγό
Αλεύρι (όσο παίρνει n ζύμη)
Παρασκευή
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν.
Χτυπάμε το αβγό, το προσθέτουμε στο μίγμα μας και χτυπάμε και πάλι.
Προσθέτουμε κατόπιν το αλεύρι και τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μαλακή ζύμη.
Ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο και κόβουμε τους κουραμπιέδες στα σχήματα που θέλουμε.
Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο, βάζουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15-20 λεπτά.
Με ένα πινέλο τους αλείφουμε με λάδι τρούφας και μετά τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη-άχνη.