Follow us

Μαρμελάδα μαστίχας

Μαρμελάδα ελιάς, σοκολατάκι με φέτα, μέλι και κουκουνάρι, τάρτα με γραβιέρα και σύκα, ταχίνι με σοκολάτα και γλυκάνισο... Ο VIP της ελληνικής ζαχαροπλαστικής -Στέλιος Παρλιάρος- δημιουργεί μια Νew Greek Tradition με παράδοξα και όμως αληθινά γλυκά. Το ΕΥ σάς σερβίρει κατ αποκλειστικότατα μια πρώτη γεύση από το καινούργιο του βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.

Μαρμελάδα μαστίχας

Υλικά

Υλικά

1 κιλό γάλα φρέσκο πλήρες

500 γρ. ζάχαρη

3-5 γρ. μαστίχα

50 γρ. τσίπουρο

30 γρ. γλυκόζη

Παρασκευή

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη μαστίχα και τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά.

Ανακατεύουμε συνεχώς και βράζουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τσίπουρο.

Ανακατεύουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

(Τα βάζα τα αποστειρώνουμε βράζοντάς τα σε νερό).

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.