Follow us

Δίπλες γεμιστές

Μελομακάρονα με τυρί- κρέμα και κανέλα. Κουραμπιέδες με μαύρη σοκολάτα και ξύσμα πορτοκαλιού. Δίπλες- φακελάκια με καρύδι και λεμόνι. Βασιλόπιτα με κάστανα γλασέ και σπυριά από ρόδι. Ο Στέλιος Παρλιάρος του Fresh «πειράζει» τα παραδοσιακά μας γλυκά- πειράζει; Φρέσκες ιδέες για ακόμα πιο holy nights.

Δίπλες γεμιστές

Υλικά

Υλικά(για 40 κομμάτια)

5 αβγά

1 ασπράδι αβγού

50 γρ. βούτυρο, λιωμένο

50 γρ. ζάχαρη-άχνη

Λίγη βανίλια

1 κ.γ. Baking powder

1/4 κ. γ. σόδα

500 γρ. αλεύρι μαλακό

1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Γέμιση

400 γρ. καρύδι, αλεσμένο

100 ml μέλι

100 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

1 κ. γ. κανέλα

1 λεμόνι (το ξύσμα)

Επικάλυψη

750 ml μέλι

100 ml χυμός πορτοκαλιού

Παρασκευή

Χτυπάμε τα αβγά μαζί με το ασπράδι, ώσπου να ασπρίσουν.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, την baking powder, τη σόδα και τη βανίλια και χτυπάμε το μίγμα, ώσπου να ανακατευτούν όλα καλά.

Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το ζυμώνουμε, ώσπου να γίνει μια λεία ζύμη που δεν κολλάει στα δάχτυλα.

Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για λίγη ώρα και μετά το ανοίγουμε σε πολύ λεπτό φύλλο, επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Με την ειδική οδοντωτή ροδέλα κόβουμε το ζυμάρι σε τετράγωνα διαστάσεων 10x10 εκ.



Έχουμε ανακατέψει όλα τα υλικά της γέμισης σε μια γαβάθα και βάζουμε μια κουταλιά γλυκού.

από το μίγμα στη μέση κάθε τετραγώνου.

Διπλώνουμε τη ζύμη, ώστε να κλείσει τριγωνικά σαν μαντιλάκι, και πιέζουμε τις άκρες να κλείσουν καλά.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, και όταν κάψει, ρίχνουμε τις δίπλες και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, ώσπου να ροδίσουν.

Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

Τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

Τις περιχύνουμε με το μίγμα μελιού και χυμού πορτοκαλιού, που έχουμε στο μεταξύ παρασκευάσει, απλώς ανακατεύοντας.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.