Υλικά
Υλικά(για 40 κομμάτια)
5 αβγά
1 ασπράδι αβγού
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
50 γρ. ζάχαρη-άχνη
Λίγη βανίλια
1 κ.γ. Baking powder
1/4 κ. γ. σόδα
500 γρ. αλεύρι μαλακό
1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Γέμιση
400 γρ. καρύδι, αλεσμένο
100 ml μέλι
100 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
1 κ. γ. κανέλα
1 λεμόνι (το ξύσμα)
Επικάλυψη
750 ml μέλι
100 ml χυμός πορτοκαλιού
Παρασκευή
Χτυπάμε τα αβγά μαζί με το ασπράδι, ώσπου να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, την baking powder, τη σόδα και τη βανίλια και χτυπάμε το μίγμα, ώσπου να ανακατευτούν όλα καλά.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το ζυμώνουμε, ώσπου να γίνει μια λεία ζύμη που δεν κολλάει στα δάχτυλα.
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για λίγη ώρα και μετά το ανοίγουμε σε πολύ λεπτό φύλλο, επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Με την ειδική οδοντωτή ροδέλα κόβουμε το ζυμάρι σε τετράγωνα διαστάσεων 10x10 εκ.
Έχουμε ανακατέψει όλα τα υλικά της γέμισης σε μια γαβάθα και βάζουμε μια κουταλιά γλυκού.
από το μίγμα στη μέση κάθε τετραγώνου.
Διπλώνουμε τη ζύμη, ώστε να κλείσει τριγωνικά σαν μαντιλάκι, και πιέζουμε τις άκρες να κλείσουν καλά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, και όταν κάψει, ρίχνουμε τις δίπλες και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, ώσπου να ροδίσουν.
Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
Τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Τις περιχύνουμε με το μίγμα μελιού και χυμού πορτοκαλιού, που έχουμε στο μεταξύ παρασκευάσει, απλώς ανακατεύοντας.