
Υλικά
1 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα και χτυπημένα σε σκόνηΥλικά για 25 κομμάτια περίπου
2 φλιτζ. ζάχαρη
½ φλιτζ. σιμιγδάλι
2 κρόκους αβγών
2-3 σταγόνες πικραμύγδαλου
8 ασπράδια ελαφρώς χτυπημένα
Ανθόνερο αραιωμένο με λίγο νερό
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C.
Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τη σκόνη αμύγδαλων με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι.
Προσθέτετε τους κρόκο των αβγών και το άρωμα πικραμύγδαλου.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε στο μπολ ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μη χαθεί ο αέρας της.
Πλάθετε τα αμυγδαλωτά σε σχήμα μικρού αχλαδιού και τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με μια βουτυρωμένη λαδόκολλα.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160°C και ψήνετε τα γλυκά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, για 30΄ περίπου, επιβλέποντας το ψήσιμο να μην αρπάξουν.
Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν, στη συνέχεια τα βουτάτε στο ανθόνερο και τα ακουμπάτε σε πετσέτα για να στραγγίσουν.
Όταν στεγνώσουν αρκετά, τα μεταφέρετε σε μια καθαρή πετσέτα και τα αφήνετε όλη την νύχτα.
Την επομένη τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη.