Υλικά
Υλικά
250 γρ. σοκ. κουβερτούρα τουλάχιστον 60% κακάο
150 γρ. βούτυρο φρέσκο
4 αβγά
1 πακέτο σαβουαγιάρ
50 γρ. ζάχαρη άχνη
2 φλ. τσ. καφέ εσπρέσσο ή δυνατό φίλτρου
2 κ.σ. μπραντυ
250 γρ.κρέμα σαντιγί για το γαρνίρισμα
μερικά κόκκινα φρούτα (φραμπουάζ, φραγκοστάφυλα, βατόμουρα )που θα βρείτε στα μεγάλα μανάβικα ή κατεψυγμένα.
Παρασκευή
Ετοιμάζετε τον καφέ με 1 κ κ.
ζάχαρη και αφήνετε να κρυώσει.
Κομματιάζετε τη σοκολάτα και την αφήνετε να λιώσει με 2κ.σ νερό σε μπεν μαρί(πάνω από κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει) Μόλις λιώσει προσθέτετε το βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια και ανακατεύετε με τη σπάτουλα να ενωθεί.
Χωρίζετε τα αβγά.
Χτυπάτε με πιρούνι ελαφρά τους κρόκους και τους προσθέτετε τμηματικά στη σοκολάτα , ανακατεύοντας με σύρμα.
Προσθέτετε το μπράντυ και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει καλά.
Στο μεταξύ, χτυπάτε τ' ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή.
Τη προσθέτετε τμηματικά στην κρέμα σοκολάτας, σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας με σπάτουλα προσεκτικά.
Βουτάτε γρήγορα στον καφέ 2-3 μπισκότα και τα στρώνετε στον πάτο κάθε κουπ ή ποτηριού που θα χρησιμοποιήσετε για το σερβίρισμα.
Μοιράζετε από πάνω την κρέμα σοκολάτας και βάζετε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες.
Πριν το σερβίρισμα γαρνίρετε κάθε κουπ με σαντιγί και κόκκινα φρούτα.