Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
600 γρ. κεράσια
400 γρ. παγωτό βανίλια, εξαιρετικής ποιότητας
250 γρ. ζάχαρη-άχνη
550 γρ. νερό
1/2 (ή λίγο περισσότερο) μπουκάλι ροζέ σαμπάνια παγωμένη
½ λεμόνι (το χυμό)
Φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου
Παρασκευή
Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν.
Μετράμε 1 λεπτό από τη στιγμή που θα κοχλάσουν και μετά αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια, μαζεύοντας τους χυμούς που πέφτουν.
Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ, τα ραντίζουμε με το σιρόπι και το χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, μοιράζουμε τα κεράσια σε ποτήρια με πόδι και φαρδύ άνοιγμα, ραντίζουμε με μια κουταλιά από το ζουμί τους και ακουμπάμε επάνω από μια μπάλα παγωτού.
Ρίχνουμε με προσοχή την παγωμένη σαμπάνια, διακοσμούμε με φυλλαράκια μέντας και σερβίρουμε αμέσως.