Follow us

"Σούπα" από κεράσια με σαμπάνια και παγωτό

"Σούπα" από κεράσια με σαμπάνια και παγωτό

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

600 γρ. κεράσια

400 γρ. παγωτό βανίλια, εξαιρετικής ποιότητας

250 γρ. ζάχαρη-άχνη

550 γρ. νερό

1/2 (ή λίγο περισσότερο) μπουκάλι ροζέ σαμπάνια παγωμένη

½ λεμόνι (το χυμό)

Φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου

Παρασκευή

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν.

Μετράμε 1 λεπτό από τη στιγμή που θα κοχλάσουν και μετά αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια, μαζεύοντας τους χυμούς που πέφτουν.

Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ, τα ραντίζουμε με το σιρόπι και το χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, μοιράζουμε τα κεράσια σε ποτήρια με πόδι και φαρδύ άνοιγμα, ραντίζουμε με μια κουταλιά από το ζουμί τους και ακουμπάμε επάνω από μια μπάλα παγωτού.

Ρίχνουμε με προσοχή την παγωμένη σαμπάνια, διακοσμούμε με φυλλαράκια μέντας και σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.