Υλικά
Υλικά
(για 12 ταρτάκια, διαμέτρου 8,5 εκ.)
Ζύμη μπριζέ (από το εμπόριο ή ανατρέξτε σε αντίστοιχη συνταγή για ζύμη)
120 γρ. ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο
300 γρ. κρέμα γάλακτος
360 γρ. σοκολάτα
κουβερτούρα
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Απλώνουμε τη ζύμη και κόβουμε 12 πάτους για τα φορμάκια.
Τους τοποθετούμε στις φόρμες και πιέζουμε μαλακά για να φορμαριστούν καλά.
Τρυπάμε σε αρκετά σημεία με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε για 15΄ (ακολουθήστε τη συμβουλή για ψήσιμο χωρίς γέμιση, στη σελίδα 5).
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ζεσταίνουμε, σε ένα κατσαρολάκι, τη ζάχαρη μέχρι να πάρει χρώμα, το βούτυρο και τη μισή κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε στη φωτιά, μέχρι να πήξει και να γίνει καραμέλα.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε το μείγμα στα ταρτάκια.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 20΄ μέχρι να πήξει η σοκολάτα.Διάρκεια προετοιμασίας: 20΄Διάρκεια ψησίματος:15΄Θερμοκρασία:180°CΗ συνταγή αυτή συνδυάζει την αγαπημένη μας σοκολάτα με την καραμέλα, σχηματίζοντας έναν υπέροχο συνδυασμό.(Από το βιβλίο Delicious Tarts της Aλεξάνδρας Παπαστάμου)