Follow us

Τάρτα με αχλάδια

Τάρτα με αχλάδια

Υλικά

Υλικά

1 δόση ζύμης μπριζέ για γλυκιά τάρτα ή σφολιάτα

300 γρ. αχλάδια (π.χ. κρυστάλλια), πλυμένα και κομμένα σε λεπτά φετάκια

140 γρ. ζάχαρη-άχνη

120 γρ. φρέσκο βούτυρο

3 κ.σ. μέλι

3-4 ασπράδια αβγών (140 γρ.)

60 γρ. αμύγδαλα, σε σκόνη

70 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κ.γλ. κανέλα

Ελάχιστο αλάτι

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°.

Αν χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα, την αφήνουμε αρκετή ώρα εκτός ψυγείου, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε μέγεθος ανάλογο με το σκεύος της τάρτας, υπολογίζοντας να εξέχει λίγο από το τελείωμα.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα και απλώνουμε τη ζύμη μας, πιέζοντας να εφαρμόσει στα τοιχώματα.

Κόβουμε ομοιόμορφα το τελείωμα και τρυπάμε όλη την επιφάνεια με πιρούνι.

Την ψήνουμε για 15 λεπτά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και όταν αρχίσει να σιγοβράζει προσθέτουμε τα αχλάδια.

Τα αφήνουμε να καραμελώσουν 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο μπολ του μίξερ (ή άλλο μεγάλο μπολ) ρίχνουμε την άχνη, τη σκόνη αμυγδάλου, το αλεύρι, την κανέλα, ελάχιστο αλάτι και τα ασπράδια των αβγών και τα χτυπάμε.

Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και χτυπάμε λίγο, να ενωθεί.

Περιμένουμε να κρυώσει λίγο η τάρτα και απλώνουμε επάνω τα αχλάδια με τη σάλτσα τους και τα καρύδια.

Σκεπάζουμε με το μείγμα των ασπραδιών και βάζουμε την τάρτα στο φούρνο, στους 200° για 15 λεπτά.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.