Follow us

Αμερικάνικη μηλόπιτα

Αμερικάνικη μηλόπιτα

Υλικά

Υλικά

3 φλιτζ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζ. τσ. βούτυρο (ζωικό ή φυτικό) κρύο

1/2 φλιτζ. τσ. κρύο γάλα

1/2 κ.γλ. αλάτι

Για τη γέμιση

12 μήλα γκόλντεν (περ. 2,5 κιλά), καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

1 1/2 φλιτζ. τσ. ζάχαρη

5 λεμόνια, το χυμό (3/4 φλιτζ. τσ. περίπου)

1 1/2 κ.σ. κανέλα

1/2- 3/4 φλιτζ. τσ. κορνφλάουερ

Ασπράδι αβγού για το άλειμμα

Παρασκευή

Για να φτιάξουμε τη ζύμη, ανακατεύουμε αλεύρι και αλάτι σε μεγάλο μπολ.

Ρίχνουμε στο κέντρο το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και το δουλεύουμε με τα δάχτυλα τρίβοντάς το με το αλεύρι, μέχρι να γίνουν μικρά ψίχουλα.

Ρίχνουμε το κρύο γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες, 1/3 στη μία και 2/3 στην άλλη.

Τις πατάμε με την παλάμη να γίνουν σαν δίσκοι, τις τυλίγουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

Για να φτιάξουμε τη γέμιση, αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με το κορνφλάουερ, το χυμό λεμονιού και την κανέλα, σε ένα μεγάλο, βαθύ σκεύος.

Βάζουμε μέσα τα μήλα και τα ανακατεύουμε προσεκτικά, ώστε να καλυφθούν καλά με το μείγμα.

Ανάβουμε το φούρνο στους 120°.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

Ανοίγουμε με τον πλάστη τα δύο φύλλα σε μέγεθος αρκετό να καλύψει μια βαθιά ταρτιέρα ή ταψάκι, μεγέθους περίπου 23Χ33 εκ.

(το κάτω φύλλο αρκετά μεγαλύτερο, για να καλύψει τις πλευρές).

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το σκεύος μας και απλώνουμε μέσα το μεγαλύτερο φύλλο.

Αραδιάζουμε μέσα τα μήλα σε ομοιόμορφες στρώσεις και ραντίζουμε με ό,τι απέμεινε στο μπολ.

Απλώνουμε από πάνω το μικρότερο φύλλο και γυρνάμε προσεκτικά τις άκρες μέσα στο σκεύος.

Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι σε πολλά σημεία και αλείφουμε με ασπράδι αβγού.

Ψήνουμε τη μηλόπιτα για 3 περίπου ώρες.

Την αφήνουμε να κρυώσει και να "ξεκουραστεί" για άλλες 2 ώρες τουλάχιστον, πριν την κόψουμε.

Επίσης...

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Ιδιαίτερα γλυκά με πεπόνι

Δοκίμασε να απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Σορμπέ, μους σοκολάτας ή υγρό κέικ; Η επιλογή είναι δική σου.

Δροσιστικά γλυκά ψυγείου με φρούτα

Τρία πανεύκολα γλυκά με φρούτα που είναι ό,τι πρέπει για τη ζέστη.

Τα μύρτιλα δίνουν χρώμα και γεύση - κι αυτά τα γλυκά το αποδεικνύουν

Δείτε εντός δύο συνταγές για λαχταριστά κέικ και μία για πανακότα με πρωταγωνιστή το μύρτιλο.

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Καθώς η άνοιξη γεμίζει τη φύση με χρώματα και αρώματα, η φράουλα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μας καλεί να τη γευτούμε σε κάθε πιθανή εκδοχή.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.