Υλικά
Υλικά για τη γέμιση μήλου
8 μήλα γκόλντεν
1/2 φλιτζ. τσ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 κ.γλ. γαρίφαλο τριμμένο
1 κ.σ. λεμόνι
Υλικά για το στρούντελ
1 πακέτο φύλλο μπακλαβά
1 φλιτζ. τσ. ψίχουλα ψωμιού
1/3 φλτζ. τσ. ζάχαρη
5 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. καρυδόψιχα τριμμένη
4 κ.σ. ζάχαρη-άχνη
Παρασκευή
Ετοιμάζουμε τα μήλα: Ανακατεύουμε σε μπολ τα μπαχαρικά με τη ζάχαρη.
Καθαρίζουμε τα μήλα.
Πάνω σε μεγάλο μπολ τοποθετούμε ένα σουρωτήρι.
Τρίβουμε τα μήλα από το χοντρό μέρος του τρίφτη, μέσα στο σουρωτήρι, έτσι ώστε να πέφτει ο χυμός στο μπολ.
Ανακατεύουμε τα τριμμένα μήλα πολύ καλά με το μείγμα των μπαχαρικών και το λεμόνι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ψίχουλα με τη ζάχαρη.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Απλώνουμε σε ταψί πρώτα ένα βουτυρωμένο χαρτί ψησίματος και κατόπιν τα φύλλα μπακλαβά, ένα ένα, βουτυρώνοντας το καθένα με πινέλο.
Ρίχνουμε πάνω στο τελευταίο το μείγμα ψίχουλων-ζάχαρης.
Απλώνουμε επάνω το μείγμα των μήλων ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα.
Γυρίζουμε 3 εκ.
τις άκρες από τις δύο μακριές πλευρές του φύλλου επάνω στη γέμιση.
Αρχίζουμε να τυλίγουμε προσεκτικά το φύλλο σε ρολό, πιάνοντάς το από τη μία στενή πλευρά, προσέχοντας να μην ξεφεύγει η γέμιση από τις τυλιγμένες άκρες.
Προσέχουμε να είναι το τελείωμα από κάτω.
Αλείφουμε το στρούντελ με λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 190°.
Όταν κρυώσει, το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το περιχύνουμε με ζάχαρη-άχνη.
Το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.