Υλικά
υλικά για 4 άτομα
2 μήλα
3 μανταρίνια
1/2 ανανά
1 μπανάνα
1/2 ώριμο μάνγκο ή αχλάδι
3/4 φλ.τσ. ζάχαρη καστανή
1 φλ.τσ. νερό
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 φλ.τσ. σαμπάνια ή προσέκο (ή άλλο αφρώδη οίνο)
παρασκευή
Σ' ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη με τον αστεροειδή γλυκάνισο, τη βρέχουμε με το νερό και την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Μεταφέρουμε αυτό το σιρόπι σε μεγάλο γυάλινο ή μεταλλικό μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε κυβάκια, τη μπανάνα σε φετάκια.
Τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι και αφαιρούμε το γλυκάνισο.
Προσθέτουμε τη σαμπάνια και αφήνουμε τη φρουτοσαλάτα 1 ώρα στο ψυγείο, πριν τη σερβίρουμε.(σημ.
Για να μη "χάσουμε" την ανοιγμένη σαμπάνια, μπορούμε να έχουμε βάλει τα φρούτα στο σιρόπι νωρίτερα.
Την ώρα του φαγητού, ανοίγουμε τη σαμπάνια, προσθέτουμε στη φρουτοσαλάτα και καταναλώνουμε την υπόλοιπη με τα ορεκτικά ή και το φαγητό μας