Υλικά
υλικά
για τη γέμιση:
1/2 φλ.τσ. αμυγδαλόψιχα
1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα
1/2 φλ.τσ. σταφίδα μουλιασμένη σε Μαυροδάφνη
2 κ.σ. κουκουνάρι
3 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
1-2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
ανθόνερο, ζάχαρη άχνη
για τη ζύμη:
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 πορτοκάλια, το χυμό
1 σφηνάκι ρακί
1 φλ.τσ. ταχίνι
1 κ.γ. σόδα
παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.
Χοντροκόβουμε αμύγδαλα και καρύδια στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με τη σταφίδα, στραγγισμένη, το κουκουνάρι (που μπορούμε να έχουμε καβουρδίσει ελαφρά για πιο έντονη γεύση), τη μαρμελάδα, το μέλι και το γαρύφαλλο.
Φτιάχνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας το αλεύρι με τη σόδα και τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε, αν χρειαστεί 1-2 κ.σ νερό για να γίνει μία ζύμη μέτρια.
Την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1/2 εκ.
και κόβουμε στρογγυλούς δίσκους με τη βοήθεια κουπ πατ ή φλιτζανιού.
Βάζουμε στη μέση 1 κ.σ γέμιση και την κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
Πατάμε το τελείωμα με πιρούνι να κλείσει καλά.
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε 25'-30'.
Μόλις κρυώσουν τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.