Υλικά
Υλικά
Χρόνος προετοιμασίας : 2 ώρες και 30 λεπτά Χρόνος ψησίματος : 30-40 Βαθμός δυσκολίας : μέτριος Μερίδες : 3 τσουρέκια μέτρια
για τη ζύμη :
380 γρμ. γάλα 3.5%
5 αβγά ολόκληρα
340 γρμ. ζάχαρη
250 γρμ. Βιτάμ
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια κοσκινισμένο
75 γρμ. μαγιά νωπή (ζητήστε την από τον φούρνο της γειτονιά σας )
1 δόση (μικρό φακελάκι ) μαχλέπι
1 σφηνάκι μαστίχα λικέρ ή μισό κοφτό κουτ. γλυκού τριμμένη μαστίχα
ξύσμα από 3 μανταρίνια
για τη γέμιση :
250 γρμ. τριμμένη κουβερτούρα σοκολάτας
250 γρμ. τριμμένη κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
για την επικάλυψη :
1 κροκό αβγού χτυπημένο μαζί με 3 κουτ. σούπας νερό
100 γρμ φιλέ αμυγδάλου
Εκτελέση
Ρίξτε σε χλιαρό γάλα την μαγιά και λιώστε την καλά. Στον κάδο του μίξερ σας χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά με την ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν.
Λιώστε το Βιτάμ σε μέτρια θερμοκρασία.
Σε μια βαθιά λεκάνη ρίξτε το κοσκινισμένο αλεύρι , την μαστίχα ,το μαχλέπι και το ξύσμα από τα μανταρίνια.
Προσθέστε το λιωμένο Βιτάμ και το αφρατεμένο μίγμα των αβγών με την ζάχαρη και την λιωμένη μαγιά με το γάλα και αρχίστε να ζυμώνετε καλά. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη και έχει μαλακή υφή σκεπάστε την με διάφανη μεμβράνη και βάλτε την σε μέρος θερμό για 1.45' έως οτου διπλασιάσει τον όγκο της.
Χωρίστε την ζύμη στα τρία. Αλευρώστε τον πάγκο σας και τον πλάστη σας καλά και ανοίξτε την ζύμη σε φύλλο πάχους 2 cm. Χωρίστε στα 3 τις κουβερτούρες και πασπαλίστε τις σε όλη την επιφάνεια της κάθε ζύμης. Ρολλάρετε στριφογυριστά την κάθε ζύμη και τοποθετήστε την σε Βιταμωμένες φόρμες του κέικ , αφού πρώτα έχετε τοποθετήσει στον πάτο τους αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε τα τσουρέκια να ξεκουραστούν για άλλα 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Αλείψτε με πινέλο το κάθε τσουρέκι με τον κρόκο από το αβγό. Πουδράρετε με το φιλέ του αμυγδάλου. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 oc για 30-40 λεπτά