Υλικά
Υλικά
Βαθμός δυσκολίας: μετριος Χρόνος προετοιμασίας: 20 Χρόνος μαγειρέματος: 25 Μερίδες: 6-8
1 φύλλο σφολιάτας
Υλικά για την κρέμα:
8 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές σούπας κοφτές κορν φλάουρ
½ κούπα του τσαγιού ζάχαρη
λίγο αλάτι
2 ½ κούπες τσαγιού γάλα φρέσκο
3,5% 2 ½ κουταλιές της σούπας Βιτάμ
1 βανίλια καψούλι
2-3 κουταλίες της σούπας μαρμελάδα φράουλας
3 κρόκοι αυγών χτυπημένα και 1 κρόκο για το άλειμμα
150 γρ. φρέσκιες φράουλες
λίγη ζάχαρη άχνη για γαρνιτούρα
εκτελεση
Σε χαμηλή θερμοκρασία ζεσταίνετε το γάλα με μία πρέζα ζάχαρης (για να μη μας καεί το γάλα) Σε ένα μικρό κόσκινο ή σιτάκι ψιλό ρίξτε μαζί τη ζάχαρη, το αλάτι, κορν φλάουρ, αλεύρι, βανίλια και κοσκινίστε μέσα σε μία λεκάνη Προσθέστε το μίγμα του αλευριού μέσα στο χλιαρό γάλα και με το σύρμα έως ότου ομοιογενοποιηθούν και σφίξουν.
Βγάλτε το από τη φωτιά, αφήστε να πέσει αρκετά η θερμοκρασία και ρίξτε τους κρόκους από τα αβγά και το Βιτάμ και ανακατέψτε με το σύρμα δυνατά έως ότου το Βιτάμ λιώσει και οι κρόκοι ομοιογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα Υλικά και ζεστάνετέ τα σε χαμηλή θερμοκρασία.
Τοποθετήστε την κρέμα στο ψυγείο για μισή ώρα και μόλις κρυώσει προσθέστε την φρέσκια φράουλα και τη μαρμελάδα και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα μέτριο ταψί αλείψτε το με Βιτάμ, κόψτε το ένα φύλλο της σφολιάτας σε 2 παραλληλόγραμμα κομμάτια και τοποθετήστε το ένα στον πάτο του ταψιού, απλώστε την κρέμα στην επιφάνεια του και αφήστε 2 εκατοστά από το τελείωμα της κάε πλευράς.
Χτυπήστε 1 κρόκο αυγού και με το πινέλο αλείψτε το περίγραμμα της σφολιάτας που δεν έχει κρέμα.
Κλείστε με το υπόλοιπο φύλλο της σφολιάτας τοποθετώντας το ακριβώς πάνω στο άλλο Με ένα πιρούνι πατήστε τις άκρες καλά και χαράξτε ελαφρά το πάνω μέρος από το καπάκι.
Αλείψτε με αυγό την επιφάνεια από το καπάκι της σφολιάτας.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 25΄