Υλικά
υλικά
600 γρ. κεράσια μαύρα, τραγανά
130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ. γάλα πλήρες
3 αβγά
120 γρ. ζάχαρη
1/3 φλ τσ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. κανέλα τριμένη
1 κ.σ. βούτυρο
ελάχιστο αλάτι
παρασκευή
Πλένουμε τα κεράσια και βγάζουμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο.
Τα βάζουμε σε σαλατιέρα, τα πασπαλίζουμε με δύο κ.σ από τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να σταθούν 40'-1 ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Χτυπάμε τ' αβγά σε μπολ.
Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με ελάχιστο αλάτι και την κανέλα.
Προσθέτουμε τα αβγά και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα, ανακατεύοντας, να γίνει μείγμα ομοιογενές.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μιά φόρμα γιά τάρτες με βάθος ή ένα πυρίμαχο στρογγυλό ταψάκι.
Τοποθετούμε ομοιόμορφα τα κεράσια και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα της ζύμης.
Ψήνουμε γιά 35'-40'.
Βγάζουμε από το φούρνο και όταν μισοκρυώσει πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την άχνη.