Υλικά
υλικά
(προετοιμασία από την προηγουμένη)
2 κιλά κεράσια (ζυγισμένα χωρίς τα κουκούτσια)
1,5 κ.ζάχαρη
2 λεμόνια, το χυμό
παρασκευή
Πλένουμε καλά τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο (τότε τα ζυγίζουμε).
Τα βάζουμε σε γυάλινο κατά προτίμηση δοχείο, ραντίζουμε με το χυμό των λεμονιών, σκεπάζουμε με τη ζάχαρη, αναδεύουμε και αφήνουμε να μείνουν μέχρι την επομένη.Τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν 30' (από τη στιγμή που βράζει το μείγμα) σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά.
Συγχρόνως, λυώνουμε τα φρούτα με το κουτάλι όσο θέλουμε.
Γιά να ελέγξουμε αν έχει γίνει, στάζουμε μιά σταγόνα σ' ένα κρύο πιατάκι.
Αν πήξει αμέσως, η μαρμελάδα είναι έτοιμη. Μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος ασπρισμένα αμύγδαλα ή ένα σφηνάκι κιρς (απόσταγμα κερασιών).