Υλικά
υλικά
700 γρ. ροδάκινα ή γιαρμάδες
500 γρ. ζάχαρη
50 γρ. φρέσκο τζίντζερ
2 ξύλα κανέλας
1/2 κ.γ. γαρύφαλα
1 μικρό λεμόνι, το χυμό
παρασκευή
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα.
Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα λυώνουμε ελαφρά με πιρούνι.
Τρίβουμε το τζίντζερ στο χοντρό τρίφτη.
Βάζουμε τα φρούτα με το τζίντζερ σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο και ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη.
Αφήνουμε να μουλιάσει στους χυμούς η ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το λεμόνι.
Αφήνουμε να βράσει 5' ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα και αφαιρώντας τον αφρό από την επιφάνεια.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε άλλα 3'-4'.
Αφαιρούμε τον αφρό και την κανέλα και μοιράζουμε τη μαρμελάδα, καυτή στα βαζάκια.
Τα κλείνουμε σφιχτά και πιέζουμε επάνω στα καπάκια.
Γυρνάμε τα βαζάκια ανάποδα μέχρι να κρυώσει τελείως η μαρμελάδα.