Υλικά
υλικά
2 κ. ντομάτες ώριμες
1300 γρ. ζάχαρη
2 λοβοί βανίλιας
το ξύσμα από 1 λεμόνι
παρασκευή
Πλένουμε τις ντομάτες και τις βουτάμε γιά λίγα δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει, γιά να τις ξεφλουδίσουμε εύκολα.
Τις κόβουμε στα 8 και τις πιέζουμε στην παλάμη μας γιά να φύγουν τα υγρά και οι σπόροι.
Σχίζουμε στη μέση κατά μήκος τους καρπούς τις βανίλιας.
Σε ανοξείδωτο ή γυάλινο σκεύος βάζουμε σε μία στρώση τις ντομάτες, κατόπιν τη μισή ζάχαρη, τις βανίλιες, το ξύσμα και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Αφήνουμε τα υλικά να μείνουν έτσι αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα και κατόπιν μεταφέρουμε σε φαρδειά κατσαρόλα με βαρύ πάτο.
Βάζουμε να σιγοβράσουν γιά 2 ώρες περίπου, ανακατεύοντας συχνά, αφαιρώντας τον αφρό και προσέχοντας να μην "πιάσει" στον πάτο.
Στο τέλος αφαιρούμε πάλι τον αφρό, βγάζουμε τις βανίλιες και κλείνουμε τη μαρμελάδα σε βάζα.