
Υλικά
υλικά
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
15 γρ. μαγιά σε σκόνη
125 γρ. βούτυρο φρέσκο
120 γρ. αμυγδαλόπαστα (μάρτζιπαν)
80 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
1/2 φλ.κ. γάλα
200 γρ. περίπου σταφύλι μοσχάτο*
φορμάκια γιά μάφφιν ατομικά ή φόρμα σιλικόνης με θήκες
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο.
Πλένουμε καλά το σταφύλι, χωρίζουμε τις ρώγες, τις κόβουμε στη μέση και βγάζουμε το κουκούτσι.
Κόβουμε την αμυγδαλόπαστα σε μικρά κυβάκια.
Λιώνουμε το βούτυρο, βάζοντάς το για λίγα λεπτά στο φούρνο που ζεσταίνεται.
Σε βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα, ανακατεύοντας καλά με μεγάλο κουτάλι.
Όταν ενσωματωθούν όλα, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε με το γάλα και, τέλος, ανακατεύουμε στο χυλό τα κυβάκια της αμυγδαλόπαστας.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένα φορμάκια ή στα φορμάκια σιλικόνης.
Βυθίζουμε ελαφρά μερικές ρώγες σταφυλιού στο καθένα, μοιράζοντάς τες.
Ψήνουμε τα μάφφιν για 20΄-25΄, δοκιμάζοντας με το μαχαίρι ένα για να ελέγξουμε το ψήσιμο.
Μόλις γίνουν χλιαρά, τα ξεφορμάρουμε.*μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλο είδος σταφυλιού, αλλά το μοσχάτο δίνει ξεχωριστό άρωμα.