Υλικά
Υλικά
1/2 κ. φύλλο κρούστα
250 γρ. νερό ζάχαρη
250 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
200 γρ. γιαούρτι
2 βανίλιες
2 κ.γ. baking powder
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Για το σιρόπι
γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Αλείφουμε πολύ ελαφρά με ελαιόλαδο ένα παραλληλόγραμμο ταψί.
Παίρνουμε ένα -ένα τα φύλλα και τα βάζουμε στο ταψί κατά μήκος (στη μεγάλο πλευρά) σουρώνοντάς τα σαν φυσαρμόνικα μέχρι να τελειώσουν όλα.
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μπολ (εκτός από αυτά που θα χρησιμοποιήσουμε για το σιρόπι) και τα χτυπάμε με το μίξερ.
Αδειάζουμε το μίγμα επάνω στα σουρωμένα φύλλα.
Ψήνουμε 1 ώρα μέχρι να πάρει σκούρο ξανθό χρώμα.
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει τελείως..
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι όλα μαζί για 10 λεπτά.
Τρυπάμε την επιφάνεια της πίτας σε πολλά σημεία με κοφτερό μαχαίρι.
Την περιχύνουμε προσεκτικά με το σιρόπι, ώστε να πάει παντού.
Την αφήνουμε 5 –6 ώρες πριν τη σερβίρουμε ώστε να απορροφήσει το σιρόπι.