
Υλικά
Για τα Macarons Υλικά :
7 Ασπράδια Αυγού
50 gr Castel ζάχαρη
Ι κουταλάκι χυμό λεμονιού
450gr icing ζάχαρη
250gr αλεσμένα αμύγδαλα
1 φλούδα λεμονιού
Αλάτι
Για την γέμιση της κρέμας με Cointreau
300gr βούτυρο
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι cointreau
2 Κουταλάκια caster ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα μπώλ χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια , με την ζάχαρη , το αλάτι, το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη τήξης, την σκόνη από τα αμύγδαλα και την φλούδα του κίτρου.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια μαλακή υφή και λαμπερή εμφάνιση.
Γεμίζουμε ένα κορνέ με το μείγμα.
Σε ένα χαρτί φούρνου τοποθετούμε σε μπαλίτσες περίπου 7 cm το μείγμα.
Στη συνέχεια τις σκεπάζουμε από πάνω επίσης με ένα χαρτί φούρνου κάνοντας μια τρύπα και τις αφήνουμε σε ηρεμία για 20 λεπτά.
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 12 λεπτά.
Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν, βάζοντας τις μισές στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Αυτές που έχουμε παγώσει τις πασπαλίζουμε με κρυσταλλική πράσινη ζάαρη.
Σε ένα μπώλ χτυπάμε με το μίξερ χειρός καλά το βούτυρο με το χυμό lime, τη ζάχαρη και το Cointreau.
Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα γεμίζουμε με ένα κορνέ κάθε macaron και το ενώνουμε με ένα άλλο.