Υλικά
υλικά
250 γρ. αλεύρι
100 ml γάλα
3 αβγά
60 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ.σ. σκούρο ρούμι
1 καψουλάκι βανίλια
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
ελάχιστο αλάτι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
άχνη για το πασπάλισμα
παρασκευή
Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό.
Κατόπιν ρίχνουμε τα βγά, ελαφρά χτυπημένα και το βούτυρο σε μαλακή μορφή.
Οταν γίνει μια ζύμη ομοιογενής τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε φύλλο πάχους 1/2 εκ.
και το κόβουμε σε στενές λωρίδεςπερίπου 10Χ3 εκ..
Τηγανίζουμε τα μπενιέ σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Τα κουμπάμε σε χαρτί απορροφητικό και τα ραντίζουμε με άχνη ή με ανθόνερο.