X

Τάρτα λεμονιού

Υλικά

Υλικά:

Για τη βάση

270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

85 γρ. ζάχαρη άχνη

1 αβγό

μία πρέζα αλάτι

Για την κρέμα λεμονιού

3/4 κούπας χυμό λεμονιού

4 αβγά

245 γρ. λευκή ζάχαρη

210 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο σε κύβους

ξύσμα ενός λεμονιού

Παρασκευή:

Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αλεύρι και το αλάτι.

Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε με τα δάχτυλα μέχρι να σχηματιστούν λεπτά ψιχουλάκια.

Προσθέτουμε το αβγό και στη συνέχεια τη ζάχαρη άχνη.

Δουλεύουμε πάλι με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης.

Τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Όταν βγει από το ψυγείο, ανοίγουμε σε ένα φύλλο πάχους περίπου 3-4 χιλιοστών και απλώνουμε σε μια ταρτιέρα.

Στρώνουμε μέσα αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε φασόλια ή φακές για να μη φουσκώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25-30 λεπτά.

Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 10-15 λεπτά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα.

Προσθέτουμε το χυμό και τα αβγά και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε το μπολ πάνω από νερό που σιγοβράζει (να μην ακουμπάει ο πάτος του στο νερό) και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σφίξει και να δέσει το μείγμα.

Όταν δέσει, αποσύρουμε από το μπαιν μαρί και προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο, ανακατεύοντας ώστε να ενσωματώνεται καθώς λιώνει.

Αφήνουμε να μισοκρυώσει.

Γεμίζουμε με την κρέμα την κρύα τάρτα και τοποθετούμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Γλυκά