
Υλικά
υλικά
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. ζάχαρη
2 φλ.τσ. ταχίνι
3/4 φλ.τσ. καρυδόψιχα κοπανισμένη
3/4 φλ.τσ. σταφίδα ξανθή
1 πορτοκάλι, το χυμό και το ξύσμα
1 φλ.κ. κονιάκ
1 κ.σ. κανελογαρύφαλλα σε σκόνη
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 κ.γ, μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα σε σκόνη
1/2 φλ.τσ. ζάχαρη άχνη
παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις σταφίδες και τις ανακατεύουμε με 1/2 κ.γ.
αλεύρι.
Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το μπέικιν, τη σόδα και τα μπαχαρικά σε σκόνη.
Σε λεκανίτσα αναλύουμε το ταχίνι με 1/2 φλ.τσ.
χλιαρό νερό, το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας σταδιακά το μείγμα του αλευριού και ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες, την καρυδόψιχα, ανακατεύουμε λίγο να αναμειχθούν και στρώνουμε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι ή μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε για 1 ώρα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σε σχάρα, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με την άχνη.